Fars dags gaver- Historien bag

Fars Dag: Historien bag fejringen og inspiration til den perfekte gave

Den mest betydningsfulde årlige begivenhed for fædre er selvfølgelig Fars dag. Det er en dag, der fejres med stor glæde og måske endda en lille gave. Men hvilken gave skal man vælge til sin far? Vi er her for at give dig inspiration og idéer i denne artikel.

Fars dag, ligesom mange andre traditioner, herunder mors dag, har oprindelse i USA. Disse dage har ikke dybe rødder i den danske kultur gennem århundreder. Men når du er færdig med at læse videre, vil du få en bedre forståelse af deres historie og samtidig finde masser af gaveidéer til din far.

 

Fars dag - Gaver til far

Hvornår er det Fars dag?

I Danmark fejre vi Fars dag d. 5. juni som også er Grundlovsdag. 

Ikke desto mindre har denne begivenhed ikke altid eksisteret. På lige fod med andre årlige festdage, såsom dem der hylder forældre og romantiske forbindelser, er denne specifikke begivenhed faktisk en skabning af kommercielle interesser. I perioden mellem 1947 og 1956 blev dagen markeret på den anden søndag i november. Denne ændring blev iværksat af nordiske handelsmænd, der havde til hensigt at øge deres salg i en normalt sløv periode ved at lancere dagen i november.

For en eller anden grund blev dette tiltag ikke vel modtaget af den danske befolkning, og derfor blev dagen flyttet tilbage til sin oprindelige placering på den tidligere nævnte festdag, en tradition der havde været på plads siden 1935.

Det er værd at bemærke, at datoen for denne begivenhed varierer på tværs af landegrænser, og i de øvrige nordiske lande fejres den stadig den anden søndag i november, mens den amerikanske tradition finder sted på den tredje søndag i juni.

Ligesom denne særlige festdag, har mors dag også forskellige datoer rundt omkring i verden, men i Danmark er det altid blevet markeret på den anden søndag i maj siden 1910. Denne dag er dedikeret til at hylde mødre og forkæle dem med gaver.

Hvis mødre bliver begavet på mors dag, er det kun passende, at fædre også modtager gaver på deres egen festdag, er det ikke?

Gode gaver til Far

Hos ByMalaika.dk finder du de gode og personlige gaver til far. 

En af de populære gaver, du kan finde på denne side, er halskæder. Disse halskæder er både stilfulde og personlige, og der er mulighed for gravering i nogle af dem. Med alle halskæder medfølger et kort med en smuk tekst, der passer perfekt til din far.  Det er en fantastisk måde at bære et minde eller en personlig gestus med sig hver dag.

Udover halskæder kan du også finde ure og armbånd, der vil tilføje stil og elegance til din fars outfit. Disse smykker kan være både moderne og tidløse, og de er perfekte til at vise din fars gode smag og stil.

Hvis din far har en mere rå eller maskulin stil, kan du overveje at give ham graverede dog tags eller nøgleringe. Disse kan også personaliseres med en besked eller en særlig dato, der vil gøre gaven unik og meningsfuld.

Akrylskilte - Den dekorative gave til far

Et andet interessant valg er akrylskilte med og uden LED. Disse skilte kan tilpasses med forskellige designs, citater eller navne og kan fungere som en dekorativ genstand i hjemmet eller på kontoret.

Uanset hvilken type smykke eller dekorativ genstand du vælger, vil gaverne fra ByMalaika.dk give dig mulighed for at skabe en personlig og mindeværdig gave til din far på Fars dag. Ved at tilføje en personlig gravering eller et billede, der har en særlig betydning, vil du kunne give en gave, der virkelig viser din taknemmelighed og kærlighed til din far.

Husk også Mors dag

Hvis du er interesseret i at finde inspiration til gaver til Mors dag, kan du også tjekke vores blogindlæg om emnet. Vi har samlet en række idéer og tips til at finde den perfekte gave, der viser din kærlighed og værdsættelse af din mor. Du kan læse mere i vores blogindlæg om Mors dagsgaver her:  Vi håber, at vores forslag kan hjælpe dig med at finde en betydningsfuld og mindeværdig gave til din mor på hendes særlige dag.

Tilbage til blog